Select Page

Mangler der noget i din families hverdag? Trænger I til en firbenet ven og måske en undskyldning for at komme ud at gå noget mere? Så bør I overveje, om den næste tilføjelse til familien skal være en hund. Der findes mange forskellige racer, der alle har forskellige personligheder. En god familiehund kan f.eks. være af racen Dogue de Bordeaux, da disse hunde bl.a. er gode mod børn. Klik her for at læse mere om den loyale familiehund.

En Dogue de Bordeaux har vagtegenskaber

Vil man gerne have en hund, der kan trænes op til at holde vagt, men samtidig også har en venlig sjæl, vil Dogue de Bordeaux racen være et godt valg. Racen blev oprindeligt brugt som vagthund ved vingårde, og denne egenskab ligger derfor stadig i generne.

Når hunden har vænnet sig til sine mennesker og sit nye hjem, vil der derfor ofte opstå et naturligt beskyttergen hos hunden. Med lidt træning er det muligt at skærpe vagtegenskaberne yderligere, hvis man ønsker det. Det kommer helt an på, hvilken slags hund man ønsker. Skal den blot have et øre på børnene om natten, er det ikke sikkert, at den behøver så meget vagthundetræning.

En hund kræver tid og engagement

Vil man have en hund – uanset race – skal man dog være opmærksom på, at man er nødt til at investere noget tid i den – også til de ting, der er mindre spændende. Alle hunde skal luftes flere gange dagligt, så de kan komme på toilet. Derudover kræver de fleste hunde også en form for motion i større eller mindre grad.

En Dogue de Bordeaux er en af de større hunderacer, så den kræver noget motion hver dag for at have det godt. Samtidig er det også en hund, der kræver noget træning for hjernen, så den også kan holde sig mentalt i form og være klar til nye situationer.

På trods af den korte pels kræver hunderacen også en vis grad af pelspleje. Hvis man vil undgå, at den fælder for meget, skal man sørge for at børste dens pels ofte. På denne måde får man både fjernet død hud og løse hår.

God til andre kæledyr

En anden ting at tage med i sine overvejelser, når man skal beslutte sig for, hvilken hund man skal have, er, om den skal kunne bo sammen med andre kæledyr. Det er måske ikke alle hunde, der er lige gode til at bo sammen med andre dyr. Hvis man har andre dyr i hjemmet, skal man derfor finde den rette hund.

En Dogue de Bordeaux er en af de hunderacer, der godt kan trænes til at bo sammen med andre dyr. Det kræver dog, at man gør noget aktivt for, at hunden skal enes med de andre dyr fra starten. Gør man ikke dette, kan man ikke forvente, at den kan enes med de andre dyr senere.

Giver man hunden en god start, vil den dog både være god til andre dyr og til børnene i hjemmet. Man vil dermed få en dejlig og loyal familiehund.