Select Page

Der er rigtig mange gode ting ved en Cocker Spaniel. Det er en meget tålmodig hund, som er god til at omgås både børn, voksne og andre dyr. Men en Cocker Spaniel er ikke bare en familiehund. Den kan nemlig også være rigtig brugbar, når man skal på jagt. Faktisk blev denne hunderace oprindeligt avlet til at være en jagthund.

Den kan have svært ved at være alene 

En Cocker Spaniel kan godt være alene, men den skal helst ikke være det i alt for lang tid. Man siger som tommelfingerregel, at en Cocker Spaniel kan efterlades alene i én time. Det er dog muligt, at du kan træne din hund til at være alene i flere timer ad gangen. Du kan dog også risikere, at hunden kommer til at ødelægge nogle af dine ting, hvis den er for meget alene. Det er udtryk for en frustration, hund får, når den ikke bliver tilstrækkeligt stimuleret.

Det er en stædig hund, der skal opdrages med bestemt hånd

En Cocker Spaniel er kendt for at være lidt af en stædig hund. Du skal derfor gøre det klart hurtigt, at det er dig, der bestemmer – ellers kan hunden godt begynde at tro noget andet. Det er dog en utrolig lærenem hund, og du vil sagtens kunne lære den at adlyde.

Den har brug for meget motion

Hvis du anskaffer dig en Cocker Spaniel, så skal du også være klar på at give den nok motion. En Cocker Spaniel er hund med et meget højt energiniveau, og den har brug for at brænde noget krudt af. Du kan læse mere om hunderacen på cocker-spaniel.dk.

Den fælder

Du skal også være forberedt på, at din Cocker Spaniel kommer til at fælde. Du kan begrænse dens fælden ved at redde den pels jævnligt.